Schermclinic

Schermen is een snelle, sierlijke en tactische sport, waarbij kracht niet voorop staat. Het is de bedoeling om met behulp van een wapen de tegenstander te treffen, zonder zelf getroffen te worden. Schermen kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot het begin van de mensheid. Natuurlijk kennen we de fantasie beelden van beroemde duellisten zoals de Ridders Lancelot en Floris of bijvoorbeeld de Drie Musketiers en Zorro. Iedereen kent dus het schermen. Dan wordt het nu eens tijd om ook eens echt kennis te maken met deze fascinerende sport. Voor bedrijfsclinics hebben wij gekozen voor het wapen sabel, omdat deze op eenvoudige wijze is aan te leren. Sabel is een houwwapen terwijl de floret en de degen steekwapens zijn. Gelre Events levert professionele en leerzame clinics in schermen, zwaard- en rapiergevechten (Theaterclinic).
Bij Gelre Events kunt u kennismaken met de fascinerende sport schermen. Door middel van boeiende en eenvoudige lesmiddelen bent u al na één uur in staat te duelleren. De clinic kan gegeven worden op elk gewenste lokatie. Bij onze clinic ontvangen de duellisten (u dus) een sabel en de benodigde veiligheids materialen zoals het schermmasker, schermvest en schermhandschoen. De clinic begint met de uitleg over materialen en veiligheid. Korte uitleg en oefeningen wisselen elkaar af tot iedereen een goed idee en begrip heeft over de meest elementaire aanvals- en verdedigingstechnieken.

Toneelschermen

Wil je met je bedrijf, vereniging, familie etc. een filmact in elkaar zetten al la de Drie Musketiers…
Neem dan eens een clinic toneelschermen. Met echte rapieren leer je de verdedigings- en aanvalsbewegingen. Korte uitleg en oefeningen wisselen elkaar af tot iedereen een goed idee en begrip heeft over de meest elementaire technieken
De gevechten van man tegen man uit de renaissance. Natuurlijk kennen we de fantasie beelden van beroemde schermers zoals Artos, Aramis, Portos, en natuurlijk d’Artagnan. En u heeft altijd wel het gevoel gehad, “dat wil ik ook wel eens doen”. Dan wordt het nu eens tijd om ook eens echt kennis te maken met de rapier.
Voor bedrijfsclinics hebben wij de mogelijkheid de clinic in te passen in uw thema van de dag. Een thema kan zijn; het verbeteren van de samenwerking; afspraken maken en afspraken nakomen; veiligheid en zorg voor elkaar, etc.
Door middel van boeiende en eenvoudige lesmiddelen bent u al na twee uur in staat te duelleren. De clinic kan gegeven worden op elk gewenste locatie.

Zwaardvechtclinic

Wil je met je bedrijf, vereniging, familie etc. even terug naar de riddertijd… Neem dan eens een clinic zwaardvechten. Met echte zwaarden leer je de verdedigings- en aanvalsbewegingen. Korte uitleg en oefeningen wisselen elkaar af tot iedereen een goed idee en begrip heeft over de meest elementaire technieken. De gevechten van man tegen man uit de middeleeuwen. Natuurlijk kennen we de fantasie beelden van beroemde zwaardvechters zoals de Ridders Lancelot, Ivanhoe, Floris, de vrouwelijke ridder Jeanne D’Arc of bijvoorbeeld Conan of uit de latere periodes de Drie Musketiers en Zorro. En u heeft altijd wel het gevoel gehad, “dat wil ik ook wel eens doen”. Dan wordt het nu eens tijd om ook eens echt kennis te maken met het zwaard of de rapier. Voor bedrijfsclinics hebben wij de mogelijkheid de clinic in te passen in uw thema van de dag. Een thema kan zijn; het verbeteren van de samenwerking; afspraken maken en afspraken nakomen; veiligheid en zorg voor elkaar, etc. Door middel van boeiende en eenvoudige lesmiddelen bent u al na twee uur in staat te duelleren. De clinic kan gegeven worden op elk gewenste locatie.