De basic Archery

De basis van het boogschieten is op de ronde schijf (het blazoen) met de vijf kleuren – wit aan de buitenkant en dan naar binnen respectievelijk zwart, blauw, rood en geel als centrum – de roos.
Het begint met de veiligheids regels, hoe houd ik mijn boog vast en hoe leer ik mikken. Afgesloten door een wedstrijdje Fita schieten op het blazoen. Er wordt geschoten op een afstand van 9 tot 12 meter.
Deze clinic kan zowel buiten als binnen gegeven worden.

Fun Archery

Fun archery bestaat uit 6 verschillende doelen, waarbij het gaat om het raken, omschieten, kapot schieten of zelfs niet raken. Voordat met deze clinic gestart kan worden moet men eerst een basic archery gedaan hebben. Heeft men de basic nog niet gedaan dan kan men eerst een half uur vooraf beginnen met een basic archery.

Dart Archery

Bij Dart Archery wort gestart met basic archery waarna er na twee rondes oefenen overgegaan wordt op een dartblazoen. In team verband wordt er dan geschoten met een vooraf aangegeven aantal pijlen. De hoogste score wint.

Run Archery

Een rondje hardlopen met je boog in de hand, om de paar honderd meter kom je bij een doel waarop je gaat schieten met drie pijlen. Bij het eerste doel schiet je stand bij het tweede doel knielend en bij het derde doel weer stand. Raken is doorlopen, missen is een rondje van 40 meter extra lopen. (soort biathlon dus)

Move Archery

Een geweldige uitdaging is de move archery waarbij je moet schieten op bewegende doelen. Een ronde bestaat uit 6 bewegende doelen. Je mag alleen schieten tussen een aangegeven ruimte, bevind het object zich buiten deze ruimte dan mag er niet geschoten worden.

Tag Archery

Een geweldige battle is de Tag Archery waarbij 2 teams van max 10 personen per team een gevecht aan gaan door op elkaar te schieten. Je beschermd jezelf met een special helm en de pijlen beschermen je door een foamtop, een schuimrubbere dop op de punt. Deze battle is volkomen veilig. Het doel is om de vijf targets van de tegenpartij te raken. Spesiale obstakels geven je bescherming tegen de pijlen van de tegenstander. Ben je getroffen dan ben je tijdelijk uitgeschakeld voor het spel.

Animal Archery - (Jachtboogschieten)

Ook altijd al eens willen scoren? Vergaderonderbreking, Sportief evenement, onderdeel van uw themafeest…
Jagen zit in ons bloed, maar de liefde voor dieren ook, daarom jagen wij op kunststof dieren. Al meer dan 10.000 jaar voor Christus werd de boog al gebruikt als jachtwapen. De boog was toen een belangrijk gebruiksvoorwerp om te kunnen overleven. Veel later werd de boog ook als militair wapen ingezet. En nu wordt het gebruikt als sportwapen. Wie haalt de beste score? Jagen is echter nooit uit onze genen verdwenen, maar het doden van dieren past niet meer in onze maatschappij. Toch heeft iedereen de drang om nog te jagen. Daarom biedt Gelre Events u een mooie gelegenheid om te “jagen” op dieren. De dieren zijn gemaakt van een rubber substantie en vangen de pijlen op terwijl het “dier” gewoon blijft staan, wachtend op een volgend schot. Op een mooie locatie in Nederland of zelfs over de grens wandelt u over een vaste route door de vrije natuur op zoek naar een dier. Heeft u er een gevonden dan is het jachtseizoen begonnen en vanaf een afgebakende positie mag u een schot wagen op het niets vermoedend dier. Gelre Events levert professionele en leerzame clinics in schermen, jachtboogschieten, zwaard- en rapiergevechten (Theaterclinic).

Archery Challenge

Een geweldige combinatie van vier verschillende Archery games. Een keuze die u zelf maakt waarbij in teams van 6 tot 10 personen gestreden wordt om de Archery Challenge Cup. De Challenge bestaat uit vier rondes van minimal 15 minuten tot maximal 30 minuten.